Lær Emotionel FrihedsTeknik og bliv Certificeret EFT Terapeut

Alle kan lære EFT!

EFT (Emotionel Friheds Teknik), er en meget kraftfuld og effektiv terapeutisk metode, med dokumenteret effekt mod bl.a. angst, stress tilstande, fobier, depression, vægttab, søvnproblemer afhængigheder, smerte og meget mere.

EFT er en kombination af principper fra kinesisk medicin om energibaner og akupunkturpunkter samt moderne samtale terapi, hvor vi arbejder helt ind til kernen af problemet. Metoden er også kendt som tapping, da vi “banker” eller “tapper” med fingerspidserne, på udvalgte akupuktur punkter på hovedet, i ansigtet og på overkroppen.

Undersøgelser har vist, at EFT nedsætter kortisol niveauet (stresshormon) i din krop. Forhøjet kortisol niveauer er knyttet til f.eks. angst, vægtproblemer, søvnproblemer, manglende motivation, kroniske smerter, maveproblemer, problemer med indlæring og depression.

Længerevarende høje niveauer af kortisol i kroppen, er også skadeligt for dit immunsystem, da kroppens forsvarssystem så er indstillet på kamp og flugt, og du bliver derved mere modtagelig for infektioner. EFT / tapping hjælper altså dit immunsystem med igen at kunne udføre sit arbejde

Med vores certificerede EFT terapeut uddannelse, lærer du EFT helt fra bunden, og bliver klar til både at behandle dig selv med EFT, men også at arbejde professionelt som terapeut med tapping. Uddannelsenen er fordelt på 3 undervisningsmoduler på hver 3 dage (fredag-søndag) samt en eksamensweekend – i alt 11 dage.

Når du oplever fysisk eller psykisk ubehag, så er det forbundet til en en ubevidst “alarm” eller faresignal bag, som aktiverer en stresrespons i sind og krop.

Essensen af EFT er, at vi sætter tanke- og følelsesmæssigt fokus på det skal arbejdes med, bl.a. ved at sige bestemte sætninger højt, samtidig med at der tappes/ “bankes” på udvalgte akupunkturpunkter.

Herved sendes der signaler til hjernens alarmcenter om at slukke den tilhørende “alarm” og det ubehag og stress respons der var forbundet med problemet. Derved kan vi effektivt bearbejde både fysiske, følelses- og tankemæssige problemstillinger og negative adfærdsmønstre. Og reducere angst, lindre smerte, forbedre søvn, slippe fobier og afhængigheder og meget mere

Alle kan lære EFT, og der er gode chancer for at du selv hurtigt kommer til at opleve en forandring, i det du går og har problemer med i hverdagen.

På denne uddannelse lærer du EFT helt fra bunden, både til at behandle dig selv og som terapeutisk værktøj til at hjælpe andre fri for såvel fysisk som psykisk/følelsesmæssigt ubehag.

Som Certificeret EFT Terapeut fra Hypnoseterapeutskolen, mestrer du desuden nogle af de grundlæggende terapeutiske teknikker fra Hypnoseterapien som understøtter EFT`en, og gør dine behandlinger endnu mere effektive.

Du lærer at integrere og anvende din viden på en måde så du arbejder nærværende, intuitivt og kreativt.

Pris:

17.500 kr inklusive manual, certificering plus løbende supervision under uddannelsen, og i 1 år efter eksamen.

Ratebetaling: 5.000 kr i depositum og derefter 8 rater á 1.650 kr. (I alt kr. 18.200).

Er du i forvejen uddannet Hypnoseterapeut opnås yderligere 1.500 kr i rabat.

Depositum tilbagebetales ved framelding senest 1 måned før uddannelsesstart. Øvrige indbetalte beløb tilbagetales ikke.

Sted:

Skovhøjens Kursuscenter, Ydingvej 80, 8752 Østbirk.

Stort og lyst undervisningslokale med loft til kip. Udsigt over mark og skov, med rig mulighed for at udforske naturen i fritiden.

Max. 8 deltagere

Forplejning og overnatning

Fuld forplejning kan tilkøbes for 800 kr pr modul. Forplejningen dækker alle måltider fra og med frokost fredag, til og med frokost søndag, samt kaffe, the, frugt, kage og snacks. Maden er overvejende økologisk og vegetarisk.

Overnatning kan også tilkøbes. Overnatning koster kr. 250.- pr. nat i dele-værelse på kursusstedet. Du kan også vælge overnatning i enkeltværelse for kr. 400,- pr nat (lille enkeltværelse dog 300 kr pr. nat). Der er 3 værelser med i alt op til 6 sovepladser, som fordeles efter “først til Mølle”:

 • Stort dele-værelse med udgang til haven (18 kvm): 3 sovepladser.
 • Mellem str. dele-værelse eller enkeltværelse (11 kvm) : 2 sovepladser
 • Lille enkelt værelse (5 kvm) : 1 soveplads

Forudsætning

Du lærer EFT helt fra bunden på denne uddannelse. Men vi anbefaler at du læser eller lytter dig igennem bogen “Sæt livet fri” af Nick Ortner inden du starter. Det vil give dig en god baggrundsviden, og bogen er pensum på uddannelsen.

Det er et terapeutisk forløb, og du skal derfor møde med et åbent sind, og være indstillet på at være en aktiv del af alle dele af undervisningen inkl. demonstrationsbehandlinger og gruppesupervision.

Datoer

Undervisningsmoduler:

Der undervises fredage kl. 10-17, lørdage kl. 9-17 og søndag kl. 9-16.

Modul 1: 9-10-11. april 2021

Modul 2: 11-12-13. juni 2021

Modul 3: 20-21-22. august 2021

Eksamen

Til eksamen skal du lave en praktisk demonstration af en EFT session.

Eksamensweekenden aftales på holdet.

Tilmelding:

Book din plads nu på  henrik@hypnoseterapeutskolen.dk 

eller tlf. 51912867

Efter tilmelding sender vi dig en mail med praktiske oplysninger og faktura på depositum.

Indhold på uddannelsen:

Undervisningen er opbygget med passende blanding af gennemgang af teori, demonstrationsbehandlinger af teknikker og metoder samt praktiske øvelser 2 og 2.

Uddannelsen starter med gennegang af grundlæggende EFT i teori og praksis, herunder at behandle dig selv effektivt med EFT. Efterfølgende bygger vi mere og mere på, sådan at du kan bruge EFT professionelt med dine klienter.

Du opfordres desuden til at træne med dine medkursister mellem modulerne. Du skal som minimum gennemføre 20 klientsessioner, og modtage 15 egenbehandlinger.

Du skal være indstillet på at kunne komme til at arbejde med noget af dét du går og har problemer med – og måske at slippe det helt :-).

Vi gennemgår bl.a. :

 • Hvad er EFT ?
 • Hvordan metoden blev udviklet
 • Viden om de 9 bankepunkter
 • Hvordan kommer man let i gang med at banke
 • SUD skalaen
 • At banke / tappe
 • Vende batterier
 • Lær at behandle dig selv effektivt med EFT
 • At bruge EFT i dagligdagen
 • At banke ubehaget væk
 • Effektive bankesætninger (både positive og negative)
 • Brugen af henholdsvis problemfokus og løsningsfokus
 • SUD skalaen
 • At banke / tappe med en klient
 • At banke ubehaget væk
 • Effektive bankesætninger (både positive og negative)
 • Det underbevidste farveleksikon
 • Triggere, traumer, UDIN og traumestrenge
 • Positive suggestioner – hvad, hvordan og hvorfor
 • At nå ind til problemets/ubehagets kerne – fokus gennem spørgeteknik
 • Fremtidsvisionen – at forankre og forstærke den positive tanke, følelse, kropsfornemmelse og adfærd.
 • Øjenfixering, perifert syn, fraktionering og 9 punkts behandling (hypnotiske teknikker til at “nulstille” og give slip når klienten sidder fast i sit ubehag)
 • Metoder til at slippe ubehaget gennem hypnotisk suggestion
 • De 4 trin i hypnotisk terapi: Fokus, Forståelse, Frihed, Fornyelse
 • Traumebearbejdning:
  • Indre Barn arbejde med EFT
  • Filmmetoden med EFT
 • Behandling af fysiske symptomer med EFT
 • Sekundære gevinster og andre blokeringer
 • Behandlinger af negative overbevisninger mv
 • Hvem banker ? Terapeuten eller klienten? Fordele og ulemper
 • Online behandlinger / telefon behandling
 • VAKOGS
 • Hulemandssyndromet
 • At give lektier

Hvad er EFT

EFT betyder Emotionel Friheds Teknik, og er tæt forbundet med hypnose, da EFT ligesom hypnoseterapi, handler om indre fokus og det at bearbejde fysisk, følelses- og tankemæssige problemstillinger og negative adfærdsmønstre. EFT er en meget hurtigvirkende terapeutisk metode med klinisk dokumenteret effekt.

Det der så gør EFT særlig i forhold hypnoseterapi er, at der bankes meget let med fingrene på udvalgte akupunkturpunkter (meridianbane ende punkter). I EFT bruges i alt 9 forskellige punkter. Meridianbanerne ligger parallelt i begge sider af kroppen, og derfor findes de fleste af punkterne både i højere og i venstere side. Ofte – især i engelsk sprogede lande – kaldes EFT også for Tapping. Det er fordi man ”tapper” på kroppen med fingrene.

Ligesom i hypnoseterapi bruges der i EFT også det at “fodre” klienten med positive ideer og tanker (suggestioner og bekræftelser) – for derved at give slip på fysisk eller psykisk ubehag, og give plads til nye og mere positive tanker, følelser og kropsfornemmelser.

EFT er en videreudvikling af TFT – tankefeltterapi – som oprindeligt er udviklet af psykologen Roger Callahan. EFT blev udviklet af en af Callahans elever – Gary Craig. EFT og TFT er derfor 2 sider af samme sag, men EFT er overordnet set, en lettere måde at arbejde med denne meget effektive terapiform på. Lettere at lære, lettere at bruge og lige så effektiv.

Vi vil i uddannelsen tage udgangspunkt i den måde at arbejde med EFT på, som Nick Ortner beskriver i sin bog “Sæt livet fri”.

Bogen giver dig også en vigtig forhåndsviden om metoden og dens dokumenterede effekt. Denne bog er derfor pensum på uddannelsen, og det vil være en fordel at du har læst (eller hørt den som lydbog) inden første undervisningsdag

Hvad lærer du?

På uddannelsen lærer du at bruge EFT som terapiform til effektivt at behandle klienter. EFT arbejder ligesom hypnoseterapi, på et dybt plan ift. til krop, sind og følelser, hvorved vi effektivt kan finde og forløse fastlåste traumer og triggere, gennem indadvendt fokus og kontakt til kroppen og underbevidstheden.

Det betyder at du med EFT – ligesom hypnoseterapi – hjælpe andre med at forløse stort set ethvert psykisk og fysisk ubehag, og ofte også bagved liggende traumer.

Hvis du allerede arbejder med Hypnoseterapi er EFT det perfekte supplement til effektive behandlingsforløb.

EFT kan bruges effektivt til både selvbehandling og som terapiform.

Det er let at lære EFT! Og efter første modul er du klar til at øve dig på at hjælpe andre mennesker med EFT.

Du lærer naturligvis også spørgeteknikker, og det at guide en klient gennem de lag af både psykisk og fysisk ubehag, der ofte dukker op når traumer og triggere kommer op til overfladen og forløses. 

Endelig får du viden om hvad der ligger bag klientens ubehag, samt supplerende teknikker fra hypnoseterapi til at hjælpe klienten med både at give slip på problemet, og booste en ny positiv følelse og adfærd gennem positive suggestioner.

Som EFT terapeut – lærer du samlet set at kombinere EFT og grundlæggende teraputiske elementer og spørgeteknikker fra hypnoseterapi, så du som terapeut effektivt kan behandle de problemstillinger du møder hos dine klienter.

Certificeringskrav

 • Gennemførelse af 20 klientsessioner
 • Minimum 15 sessioner med egenterapi med EFT (kan allerede efter første modul gennemføres sammen med dine med-kursister)
 • 5 caseark fra klientsessioner afleveres (skabelon udleveres)
 • Bestået praktisk eksamen hvor du demonstrerer en EFT behandling